top of page

Wat je niet weet, bestaat niet!

Bijgewerkt op: 21 feb. 2020

U kunt bijna elke dag over cyberaanvallen in het nieuws lezen.


U kunt bijna elke dag over cyberaanvallen in het nieuws lezen. Bij de meeste bedrijven in alle sectoren staat beveiliging bovenaan de agenda, maar hoe weet u wat uw beveiligingsstatus is?

Beveiliging is complex en het is geen verrassing dat analyse een belangrijke rol speelt.

Het is gebruikelijk om zicht te hebben op wat er op het netwerk gebeurt.

In een enquête uitgevoerd door Gartner had 87,5% van de respondenten te weinig data of was op de hoogte van de analytische looptijd.


Voor kleinere organisaties is het moeilijk om te navigeren in de jungle van tools, technologieën en services. Als u geen eigen beveiligingsexpert hebt, is het kopen van Security as a Service geen slecht idee.


Als u zelf beveiligingsanalyses uitvoert, kan het verleidelijk zijn om zoveel mogelijk knooppunten en gegevensbronnen te integreren in een overkoepelende, multivendor-oplossing voor beveiligingsanalyse. Er zijn oplossingen zoals SIEM (Security Information and Event Management) of SOAR (Security Orchestration, Automation and Response) die zeer geavanceerd zijn en veel waarde bieden.


Deze zijn goed voor detectie van bedreigingen, reactie op bedreigingen en het zoeken naar bedreigingen. Een belangrijk nadeel is echter dat u veel tijd en moeite moet besteden om deze oplossingen op hun plaats te krijgen.

U kunt het zich dus niet veroorloven om te wachten!

Ik raad je aan om eerst de oplossingen van de leverancier voor de volledigheid te gebruiken voordat je aan een volledige SIEM-reis begint.


Stefan Brodin, Commercial Solution Manager


Voor de oplossingen van Clavister ga je naar https://www.moreteq.com/clavister


Onze Engineers staan klaar om alle vragen te beantwoorden.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page